Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om KRIF Hockey KRIF Vets

Följ

KRIF Vets

Följ oss för uppdateringar
Följ
KRIF Hockey
Ishockey
KRIF Vets
Tabell
Lag M V O F P
1 KRIF Veteraner 10 4 0 6 12
2 Mörrums Vets 2 2 0 0 6
3 Sölvesborgs Stingers 2 2 0 0 6
4 Örlogsstaden HK Admirals 2 1 0 1 3
5 Carlshamn Crusaders HC 2 1 0 1 3
6 Karlskrona Vets 2 0 0 2 0

Match

KRIF Veteraner

4 - 9
Soft Center Arena
17 december 2023
15:00

Carlshamn Crusaders HC

Referat

Referat: Crusader med spets!

Ny match och denna gången en söndags-eftermiddag. Alltid lite jagande för att få ihop det då det är födelsedagar, jakt, sköldpaddan ska rastas mm, men då Pelle Ekberg och Daniel Julås förstärker från KHK Vets, och Sigge fortsätter med sin säsongsplanering att bara spela matcher så får vi ihop 2 backpar, 3 fw-par och så dubblar våra stjärnor John "Cena" Hansson och Mikael ".458 Lott" Halling (jaktkaliber för elefant fyi) som centrar. Crusaders är svårscoutade då de har 2 lag att välja spelare mellan och tidiga rapporter säger att det borde bli en jämn match med det vi drar fram trots att superstars som Hugo, AP och Limmet har söndagsvila i sina kontrakt.

Crusaders nyttjar sin uppvärmningstid och Daisan och jag som kom 15 min innan match imponeras av 71 och 94 som lattjar runt därute och man inser att det kommer gå undan.

Pucken släpps och det GÅR undan, Crusaders etablerar tryck direkt och då vi inte gått igenom taktiken för igelkottförsvar i detalj så klickar det en aning och Crusaders får in 0-1 efter lite stök i zonen. En puck som Sigge vill ha en ny chans på då den går in mellan benen och är en isare. Crusaders fortsätter med pressen och efter 9 minuter så sätter man även 0-2 efter att kontrat och kommit 2mot1 då vi är lite väl heta över att ha puck i anfallszon. Hansson tar dock omgående tag i det efter tek och driver in längsvänsterkanten, rundar kassen och lägger en smörpass till Daisan som trycker till direkt och OEL-stickan är på NHL-manér inställd på top-shelf så den sitter otagbart i vänstra krysset bakom en för dagen väggliknande Tärnsestig i Crusaders kasse. Spelet börjar nu jämna ut sig lite och det är bara att konstatera att det är jämnt på isen sånär som när Crusaders tre spets-lirare är igång för då går det snabbt. Det krävs dock ett PP för att de ska kunna öka på ledningen och efter P1 står det 1-3 (16-13 i skott).

I periodpausen hämtar vi först andan sedan är det fram med datorerna och kolla hur gamla dessa veteraner vi möter egentligen är då de susar runt därute som snabbtåg. Vi inser att vi sitter i vårt lag med åldersspann från 29 (Sigge) till 59 (Arwe) och en snittålder på 45.5, och Crusaders med 18 till 43 och snitt på 25.5 år och det kan vara en dal av speed-frågan. Oavsett blir snacket att inte gå bort oss helt överjävligt när de har sin spetslina inne utan värdera lägena bättre då.

Sagt och gjort så går vi ut och öppnar rätt bra och har 2 frilägen och en del andra chanser med men målisen håller tätt samt att vi skjuter nåt friläge utanför. Istället är det 71 Lukas Svensson som drar till med ett sjukt snyggt mål där han från vänsterkanten vid blå drar två gubbar med rejäl ketchup o senap på korven innan han även lurar upp Sigge på läktaren och lägger in en snygg backhand! Man tänker "årets mål" i ligan! Vi fortsätter att byta chanser men de gör 1-5 och 1-6 och är lite väl ofta med en gubbe fint placerad i slottet samtidigt som vi slarvar lite i uppspelen vilket straffar sig mot juniorkidsen. Ett PP väcker dock hoppet igen, Halling tekar från vänster sida rakt bak till höger där Pelle Ekberg tee'ar upp och drar ett slagga i vänster kryss till 2-6, mycket vackert! Han gör sånär ett till i nästa pp men isället är det Crusaders som gör 2-7 precis innan P2 är över. 13-14 i skott och lite jämnare på banan även om det blev 1-4 i perren.

Slaget är långt från förlorat och P3 börjar även det med bra driv från vår sida, men det är Crusaders som rappt vänder och hänger 2-8. Ola jobbar sig dock till en straff bytet efter och nu tänker man att det blir reducering och puls i matchen men Ola tvekar kring vilken av sina 5 varianter han ska dra fram ur bakfickan och då tornar målisen upp sig över honom och han får slut handlingsutrymme och väljer att använda alternativ 6: punta på padsen, och den går sällan in. Vi fortsätter att testa kombinatet på målisen och när vi väl får kvalitetslägen så visar sig målisen klurig och lämnar plockkrysset ledigt för att sedan flasha till med tv-räddning. Han nyper två fina Hansson-avslut på detta. Bian får ett fint läge med och lägger en backhand på padsen samtidigt som han får en bom över armen så det dagen efter går att läsa Ribcor på handlederna, flisar tillbaka och får 2 min för slashing. Ett "det där var dåligt domaren" renderar 2 min abuse of officials också och jag inser att man nog får undvika att ens andas eller titta på domaren för att inte få game. (Domaren kom sedan och sa han missade första slash och kanske var lite het på abuse, men men). Kul man ff kan bli irriterad på en domare vid 51 års ålder ;-). I utvisningsbåset sitter man och tänker att "nu ringer det" men boysen gör en heroisk insats och håller målet fredat i 4 minuter trots att Crusaders spets spelar hela tiden (#71 spelade över 3 av våra byten vid nåt tillfälle, vilken jäkla He-Man alltså! ). Dock slappnar vi av när vi är fulltaliga och vips så ringer det för 2-9. Undertecknad har ju nu samlat lite kondis via 4 min vila så jag kör lite backcheck och lyckas stjäla en puck och väl inne i anfallszon får man på sig 2 gubbar och ett drop till Halling ställer honom fri att trycka in 3-9 i gubbhörnet. Crusaders jagar för två-siffrigt och det ger lägen för oss och vi skapar både 2 och tre fina lägen men Tärnestig är fortsatt tät. Halling visar dock klass i slutet och med 30 sek kvar så får han en fladderpuck av Bian och bryter sig in från högerkanten och med en kille hängandes på sig som ryggsäck så bryter han starkt in framför mål och får över målisen bara för att lägga tillbaka pucken och flippa in den lite nonchanlant i en tom kasse för 4-9, ursnyggt och majestätiskt. Han var lite adrenalinpumpad efter att blivit hårt tagen nåt byte innan och tittade långt efter domarna men Bians 2+2 avskräckte och han inser att han likt Hanson brothers har ett rykte efter sin 5+game som inte lämnar handlingsmån. Skotten 18-23, och 2-2 i mål.

Well, 4-9 är helt ok, och kanske varit lite tajtare med några spelare till hos oss, men alltid kul att spela!
Hade inte Stefan P klivit av som coach efter P1 hade vi nog vänt detta, så ändå hans förlust att bära ;-)

Matchstats går att få här.

TV-sändningen funkade dessvärre inte idag.

STATS
Skott 47-50

P1
09:30, 1-2 (EQ) 17. Larsson, Andreas (1), 10. Hansson, Johan

P2
35:43, 2-6 (PP1) 23. Ekberg, Paul (1), 14. Halling, Mikael

P3
59:29, 4-9 (EQ) 14. Halling, Mikael (3) 55. Larsson, Tobias
54:45, 3-9 (EQ) 14. Halling, Mikael (2) 55. Larsson, Tobias

MÅLVAKT
Sigge Alm: 82.00% (41/50)

TABELL
Blekinge Hockey League
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Mikael Halling 1 2 1 2 3
Tobias Larsson 1 0 2 4 2
Andreas Larsson 1 1 0 0 1
Björn Arwedahl 1 0 0 2 0
Fredrik Laurin 1 0 0 0 0
Johan Hansson 1 0 0 0 0
Johan Nilsson 1 0 0 0 0
Magnus Olsson 1 0 0 0 0
Ola Svensson 1 0 0 2 0
Pelle Gren 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 9 mar 2024, 16:15 Carlshamn Crusaders HC - KRIF Veteraner 8 - 17